Ons verhaal

Een kansrijke toekomst voor slachtoffers van geweld

We geloven in kansen en mogelijkheden voor iedereen. Dus ook voor jongeren die een minder fijne periode achter de rug hebben, omdat ze te maken hebben gehad met geweld. Samen met hen gaan we op zoek naar hun kracht en de mogelijkheid om die kracht om te zetten in een plan voor de toekomst. Plezier, dromen en ambities gaan bij ons samen in de mixer. 

Onze doelgroep

Onze deelnemers hebben te maken gehad met geweld, vaak al vanaf hun kinderjaren. Expertise- en behandelcentrum Fier biedt deze jongeren veilige opvang, hulp bij het verwerken van hun nare ervaringen en ondersteuning bij het opbouwen van een mooie toekomst. 

Veel van hen staan op achterstand. En fors ook. Ze hebben geen werk, geen diploma’s, financiële problemen, een beperkt steunend sociaal netwerk, een negatief zelfbeeld en ernstige psychische problemen ten gevolge van trauma’s.

Door deelname aan Blooming Bakery, geïntegreerd in de hulp die ze bij Fier krijgen, zetten jongeren een stap naar de arbeidsmarkt en het halen van hun diploma’s; een stap die anders niet genomen kan worden, omdat zij vanwege hun veiligheid niet buiten het terrein van Fier kunnen werken en leren.

Onder begeleiding van professionele bakkers/leermeesters én vrijwilligers doen zij waardevolle leer- en werkervaring op in de volle breedte van het banketbakkersvak en het runnen van een onderneming.

Springplank naar zelfredzaamheid

We weten dat economische zelfredzaamheid de cirkel van geweld doorbreekt. Het hebben van werk is de grootste voorspeller voor het niet terugvallen in oude patronen en herhaald slachtofferschap. Het geeft structuur, sociale contacten en financiële onafhankelijkheid.

Met Blooming Bakery bieden we de springplank naar zelfredzaamheid die slachtoffers van geweld zo hard nodig hebben. Door deze meiden en jongens te empoweren en de arbeidsmarkt op te helpen, doorbreken we ook de vicieuze cirkel van (kans)armoede en geweld die vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Wat een geweldige winst als deze jongeren en de generaties na hen op een positieve en gezonde manier kunnen bijdragen aan de maatschappij en aan een inclusieve en toekomstbestendige economie.

Persoonlijk verhaal

Marloes (26): 'Het was ontzettend fijn om te merken dat dingen weer lukten'

Help mee

Met elke bestelling bij Blooming Bakery help je onze deelnemers toewerken naar een mooie toekomst.

Word vrijwilliger

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers die ondersteuning willen bieden in onze bakkerswerkplaats in Leeuwarden of Capelle aan den IJssel. Lijkt dit je leuk en waardevol? Dan komen we graag met je in contact.

Steun Blooming Bakery met een gift

Draag je Blooming Bakery een warm hart toe en wil je onze sociale onderneming ondersteunen met een financiële gift? In sommige gevallen is een gift aftrekbaar.